Συχνές Ερωτήσεις

Πώς γίνεται η πληρωμή ;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω paypal. Δεχόμαστε ακόμα κάρτες visa και mastercard. Τέλος μπορείτε να στείλετε και τα χρήματα μέσω του λογαριασμού μας. Οι τρόποι αυτοί θα αναφέρονται και στο mail επιβεβαίωσης.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για το ανατομικό μοντέλο ;

Μετά την πληρωμή και την αποδοχή του σχεδίου θεραπείας συνήθως χρειαζόμαστε 10 εργάσιμες μέρες.

Ποιος ο σκοπός των ναρθήκων που εκτυπώνετε ;

Οι νάρθηκες μεταφέρουν το virtual σχέδιο θεραπείας στον αρθρωτήρα. Έτσι ελέγχετε ξανά τις μετακινήσεις των τμημάτων, επιβεβαιώνετε το σχέδιο θεραπείας και τελικά ο οδοντοτεχνίτης κατασκευάζει στα εκμαγεία τους νάρθηκες που θα χρησιμοποιηθούν στο χειρουργείο.

Μπορούν οι εκτυπωμένοι νάρθηκες να χρησιμοποιηθούν στο στόμα του ασθενή;

Όχι. Το υλικό που χρησιμοποιούμε δεν έχει πιστοποιηθεί για ενδοστοματική χρήση και δεν μπορεί να αποστειρωθεί. Αυτή την στιγμή μόνο μεγάλες εταιρείες έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν πιστοποιημένους χειρουργικούς νάρθηκες.

Είναι οι νάρθηκες και τα ανατομικά μοντέλα αποστειρωμένα;

Όχι. Δεν παρέχομε μέθοδο αποστείρωσης των μοντέλων.

Ποιοι είσαστε;

Ιδιοκτήτης του trueanatomy.gr είναι ο Δημήτρης Αποστολάκης. Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος της οδοντιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc στην χειρουργική στόματος από το Πανεπιστήμιο του Manchester καθώς και στην οδοντική και γναθοπροσωπική ακτινολογία από το Kings’ College, London, UK.
Διατηρεί 2 ιατρεία στην περιοχή της Κρήτης αφιερωμένα αποκλειστικά στην οδοντιατρική ακτινολογία και εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας πανοραμικά μηχανήματα και υπολογιστικούς τομογράφους.
Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την βοήθεια του προσωπικού που αποτελείται από τον Μανώλη Μπίκα, Μηχανικό Περιβάλλοντος, τον Γιώργο Κουράκη, Μηχανικό Μηχανολόγο και των Αντώνη Πολιτάκη έναν έμπειρο Τεχνολόγο Ακτινολόγο.

Γιατί οι τιμές σας είναι τόσο χαμηλές;

Ανατομικά μοντέλα υπάρχουν πολλά χρόνια και λίγες μεγάλες εταιρείες παρέχουν αυτή την υπηρεσία αξιόπιστα. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον χειρουργό ήταν το κόστος των μοντέλων αυτών που συχνά ανέρχεται χιλιάδες ευρώ.

Εμείς προσφέρομε χαμηλές τιμές διότι κρατάμε το κόστος χαμηλά.
Χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό που ήδη διαθέτομε στα ιατρεία μας για την λήψη των ακτινογραφιών καθώς και το υπάρχον προσωπικό του ιατρείου. Έτσι δεν ξοδεύομε τίποτα περισσότερο σε ενοίκια, μισθούς κτλ.

Ασχολουμένοι με την ακτινολογία δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη εκπαίδευση στην παραγωγή 3d εικόνων από ιατρικά δεδομένα.Πέρα από το Dolphin 3D Surgery, χρησιμοποιούμε το ήδη υπάρχον Planmeca Romexis λογισμικό καθώς και τα freewares 3dslicer και Meshlab για την παραγωγή των .stl αρχείων. Έτσι δεν πληρώνουμε για ακριβό λογισμικό ή για εξειδικευμένο προσωπικό.

Τέλος εκτυπώνουμε σε PLA ένα βιοδιασπώμενο αλλά σκληρό πλαστικό προερχόμενο από καλαμπόκι. Το PLA παρέχει μοντέλα ακριβείας αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με την Ρητίνη που συνήθως χρησιμοποιείται.

Από τι υλικό είναι τα μοντέλα σας;

Σήμερα χρησιμοποιούμε μόνον PLA. Το PLA είναι βιοδιασπώμενο και προέρχεται από φυσικές πηγές, όπως το καλαμπόκι ή οι ρίζες ταπιόκας. Το 2010 το PLA ήταν το 2ο σε κατανάλωση βιοπλαστικό παγκοσμίως.